Последният път когато видяхме робота Spot да танцува, беше, когато цялото роботизирано семейство на Boston Dynamics отпразнува отиващата си 2020 г. Тогава събитието бе преди всичко демонстрация на това, колко много се е развил двукракият робот Atlas от времето, когато едва ходеше.

В нова самостоятелна демонстрация от Boston Dynamics виждаме Spot да танцува под звуците на Star me up на Ролинг Стоунс в чест на 40-ата годишнина на техния албум Tattoo You от 1981 г.

А ако смятате, че движенията на Spot наподобяват доста тези на Мик Джагър, само вижте как припява – подобна гледка е едновременно вълнуваща и много притеснителна.

Boston Dynamics има обичая да пуска такива клипове на регулярни интервали, сякаш за да ни напомни, че компанията все още е активна. По-рано тази година Hyundai закупи Boston Dynamics, с което се превърна в нейния трети собственик за десетилетие. Наскоро автомобилният гигант пък обяви, че планира да използва Spot на поточната линия в своите заводи в Южна Корея. Със сигурност на него няма да му бъде толкова весело там.  

Снимка: Boston Dynamics

Виж още: Оригиналният Apple Watch вече е пенсионер

 

Тагове: