Учени разработиха електронна кожа, която може да се носи върху ръката и така да манипулирате виртуални предмети, без изобщо да ги докосвате. По този начин може да се пише на клавиатура, да се променят опции на екран и др.

Стандартните VR устройства трябва да могат да "виждат" обекта, за да следят движението. Това обикновено налага използването на камери, което е добре за отчитане на по-мащабни движения, но при дребни промени като движение на пръстите резолюцията обикновено е твърде ниска.

Ето защо е-кожата може да изпълни подобна роля, при това без изобщо да има пряка "видимост" към обекта. Това е възможно, тъй като цялата ѝ повърхност е покрита със сензори, които взаимодействат с магнит. Материята е мека и се огъва, което я прави приложима при роботи или протези.

Носейки е-кожата на ръката си, сензорите ѝ взаимодействат с намиращ се наблизо магнит и според ъгъла на ръката ви се създават различни нива на волтово напрежение. Засега учените работят с магнитни полета с размерите на обикновен магнит, какъвто може да залепите на хладилника си, така че следващата стъпка е да се намали тяхното поле за по-детайлни манипулации.