Корейският гигант Samsung представи официално новото Galaxy A семейство, показвайки три нови смартфона – A20e, A40 и A80. Последните се нареждат до вече обявените A10, A50 и A70, създавайки най-силната досега продуктова линия на Samsung в този сегмент. Samsung цели на насочи пресните си продукти към новото поколение потребители, като опитва да осигури флагмански функционалност на достъпна цена.

„Galaxy A предлага най-модерните технологии, върхови иновации и усъвършенствани функции, които позволяват на днешното поколение да прави това, което другите не могат ”, заяви Ейдриан Бауман, старши вицепрезидент и ръководител на отдел „Продажби и мобилни комуникации“ в Samsung Electronics Европа. „Този продуктов сегмент се предефинира от новото поколение, което търси най-доброто, достъпно на пазара. В Samsung сме развълнувани, че можем да отговорим на тези очаквания, като предоставим на потребителите избор от устройства, които предлагат най-добрия екран, най-добрата камера и най-добрата батерия в този ценови клас."

Нещо повече, Galaxy A серията е създадена да обслужва най-добре европейските потребители, като два от моделите са разработени специално за този регион – A20e и A40.

Galaxy A20e разполага с 5.8-инчов инфинити-U дисплей и е оборудван с мощна 3000 mAh батерия. Технологията за бързо зареждане на 15 W гарантира, че само кратко зареждане е достатъчно, за да могат потребителите да продължат да използват смартфона.

От друга страна Galaxy A40 е за тези потребители, които желаят компактен смартфон, без да се налага да правят компромис с визуалното изживяване или производителността. Дисплеят (Full HD+ Super AMOLED), който е 5.9 инча инфинити-U от край до край, пасва удобно в ръката. A40 е снабден с интелигентна технология, интегрирана в двойната камера, която позволява широкоъгълни снимки до 123° и интелигентен оптимизатор на сцени. Телефонът също така разполага и с 25-мегапикселова предна камера, която е в състояние да оптимизира сцени с различно ниво на експонация.

Все още очакваме конкретни цени за българския пазар на трите устройства и точна премиера дата.