Постройката на архитектурната фирма Jesus Torres Garcia има наистина впечатляващ "хамелеонски" вид. Интересното на проекта е, че има минимално влияние върху природата, тъй като естетически се слива с околната среда, както и с това, че използва пасивен соларен дизайн, а за изграждането й са използвани по-специални методи.

 

Non Program Pavilion се намира в южната част на Испания, насред живописен пейзаж, който е отразен изцяло в предната фасада на сградата, покрита със стъклени панели (стъкло Reflectasol) от горе до долу.  Погледнато отгоре или от по-далече, стъкленият външен вид се слива изцяло с природата, като камуфлаж, и почти не се забелязва.

 

Създателят на сградата, Хесус Торес Гарсия твърди, че идеята за нея е дошла от идеята за „мантия невидимка“, която поставена върху нещо го скрива от останалия свят, но това не значи, че то не съществува – просто се слива изцяло с обстановката. Non Program Pavilion привлича вниманието към обграждащата го природа, вместо да се „сблъсква“ с нея и да я заличава от погледа. Постройката ще се използва за бизнес конференции, концерти, социални събития и изложения.