Комична, но и неприятна ситуация се е разиграла с жителка на Brisbane, Австралия. За всички е ясно, че трябва да бъдат много внимателни, когато пазаруват през интернет сайтове. Въпреки че понякога продуктите не са точно каквото очакваме, поне би трябвало да работят. Дамата, която решила да закупи два iPhone телефона няма такъв късмет.

 

Покупката станала през сайт за обяви – Gumtree. Жената пуснала обява в секцията „Купувам”, в която пишело, че се търсят за покупка два телефона iPhone. Бързо получила отговор от друга дама, която написала, че продава точно два апарата. Уговорката била да се видят в ресторант от веригата McDonalds.

 

Злополучната сделка била осъществена. Жената купила два „iPhone” телефона, за които заплатила 1500 долара. Кутиите били чисто нови и тя не се усъмнила. Когато се прибрала у дома...в кутиите намерила само две ябълки.

 

Този случай не е единствен. Преди около две години на публично достояние бяха изложени две фрапиращи покупки. Тук не става въпрос за онлайн продажба, но, съвпадение или не, случките се развиват на паркинга на ресторант McDonalds.

 

Млада дама получава оферта за iPad „само за 180 долара”. Тя прави покупката, която се оказва...блокче дърво. То имало залепен лист хартия с началния екран на iPad, а на гърба имало фиксирано и логото на Apple. Само две седмици по-късно, на същото място, друга жена направила също толкова „уникална сделка”. Тя си закупила лаптоп срещу 250 долара. В кутията намерила изолирбанд и накъсана хартия.

 

Бъдете внимателни в своите покупки. Знаете ли други  подобни фрапиращи „сделки”?

Тагове: