Смразяващо видео показва най-бързия хуманоиден робот в света, който спринтира с пълна сила.

Ужасяващата реалност е дело на компанията Unitree Robotics, чийто безличен дроид H1 V3.0 Evolution никога няма да се умори да бяга.

Китайският стартъп, който е базиран в Ханджоу, недалеч от Шанхай, подобри рекорда на Гинес за най-бърз хуманоиден робот в цял ръст. Фирмата иска да демократизира достъпа до роботи с крака и да я направи толкова разпространена и достъпна, колкото и съвременните устройства като дронове и смартфони.

В резултат на това те са подготвили робот, оборудван с иновативна "силова установка, която осигурява най-високо ниво на скорост, мощност, маневреност и гъвкавост", според техния уебсайт.

Оттогава Unitree публикува видеоклип, на който се вижда как тяхното роботизирано творение постига линейната си скорост на ходене от 7.38 км/ч. В кадрите, качени в YouTube, се вижда как подобреният H1 V3.0 демонстрира своя набор от динамични движения. Той започва с бързо ходене, след което се вижда как упражнява ръцете, краката и торса си като част от хореографски танц.

В зашеметяващия клип се вижда как роботът скача във въздуха, достигайки височина, еквивалентна на тази, която би постигнал човек.

Ако това не е достатъчно плашещо, роботът може да се качва и по стълби.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?