В светлината на хакерските атаки и сериозните заплахи, провокирани от филма The Interview, сценаристът на заглавието сподели някои интересни детайли от креативния процес.

Дан Стърлинг, който е участвал и в създаването на анимираната поредица South Park, казва, че първоначалната идея за филма е включвала измислена държава с тоталитарен лидер. Стърлинг започва създаването на сценария през 2011, задавайки си въпроса, какво би станало, ако журналист има възможност за интервю с Осама бин Ладен. Идеята му обаче съвпада с тази на Саша Барън Коен, който по същото време създава The Dictator – филм за (недотам) коравосърдечен диктатор от близкоизточна страна. За да избегне сходства с филма на Коен, сценаристът решава да адаптира сценария си към ситуацията в Северна Корея. Стърлинг коментира също, че филмът пародира не само управлението в страната, но и методите на работа на ЦРУ и някои проблеми на американското общество.

Както вероятно знаете, официалната премиера на филма в Ню Йорк беше отменена, а Sony посъветва собствениците на кина да не излъчват лентата заради терористични заплахи.