В края на миналия месец SpaceX изстреля нов GPS сателит и фотографът Майкъл Кейн, който снима изстрелвания на ракети вече 3 години, реши да запечатa събитието с малко по-различна камера: своя iPhone.  

Космическата мисия бе 46-ото изстрелване, което Кейн документира, и този път той решава да прибегне до нещо различно на ракетната площадка.

По принцип снимането на такива събития става от разстояние с професионално оборудване, което се активира дистанционно. Това позволява на фотографите да направят красиви снимки, без самите те да бъдат изложени на опасност.

Използвайки своя iPhone 8 Plus, фотографът трябва да се справи с много други предизвикателства като стабилността на устройството, неговата температура и живот на батерията. Обикновено Кейн снима с Nikon D3200, но за този случай първоначално решава да използва GoPro камера. Аксесоарите за нейното дистанционно управление се оказват много скъпи и тогава Майкъл решава да използва стар iPhone 8 за експерименталните снимки.

В завършен вид конфигурацията включва въпросния iPhone, триножник за допълнителна стабилизация, външни батерии и малка кутия за съхранение. Телефонът е разположен само пет часа преди изстрелването на ракетата за разлика от професионалните камери, които трябва да престоят там цели 24 часа.

Независимо от препятствията направените с iPhone снимки на ракетата на SpaceX показват какво може да постигнем с обикновен телефон в джоба и малко находчивост. 

Снимки: Michael Cain

Виж още: Секс с маски и други интимни съвети по време на пандемия от Харвард

 

Тагове: