Съвременните технологии докоснаха и работните места в офиса, където е разположен компютъра. Досега има създадени голям брой специфични работни места и различни мебели, но UpStanding Desk е нещо по-различно. Това е стол, който може да се използва за работа с компютъра, както във вертикално положение на тялото, така и в седнало положение.

UpStanding Desk е разработен в Ню-Йорк от изобретателите Сам Кармайкъл и Мики Чен. В конструкцията си те използват стандартен стол с проста конфигурация, която позволява да се работи с компютъра без да сядаме в креслото. Столът е направен от специална порода дърво, която расте в Канада и се нарича канадска бреза. След обработка, дървото се преобразува в шперпалт, от който се изработват отделните елементи. Всеки елемент се прави с висока точност и има равни и красиви контури.

Конструкцията на UpStanding Desk има два режима – единият е предназначен за хората с нормален ръст с височина от 157 до 188 см, а другият е за по-високите с ръст от 188 до 203 см. За стандартните размери цената на този стол е около $200, а вторият вариант за хората с по-висок ръст е малко по-скъп - $250.