Google въвежда технологии за редактиране на видео от професионално ниво. Използвайки изкуствен интелект, платформата може да променя фона на клипа също толкова лесно за вас, колкото да добавите филтър на снимка.

По този начин машинното обучение може да премахне нуждата от големите зелени екрани, които се използват, за да се сложи след това компютърно генериран фон по избор. Разбира се, за момента имаме само бета-версия, и то за ограничен брой създатели на съдържание в YouTube. Възможностите на платформата за момента също са ограничени, като са налични само за stories клиповете в YouTube, които наподобяват клиповете със същото наименование в Instagram и Snapchat.


Резултатите също невинаги са качествени спрямо традиционните зелени екрани. В някои случаи се виждат очертанията на някои тъмни линии например при прилагане на определен фон. Това въобще не ни обезкуражава да вярваме, че това е само преходна стъпка в развитието на тази технология. Това означава, че съвсем скоро зелените екрани ще може да се окажат напълно излишен атрибут за производителите на съдържание в YouTube.

 

Тагове: