Докато NASA се подготвя за изстрелване на американските астронавти тази година на американски ракети от американска земя до Международната космическа станция - с поглед към Луната и Марс, - агенцията обяви, че ще приема заявления от 2 до 31 март за следващия клас на астронавтите от т.нар. Artemis Generation.

От 60-те години насам NASA е избрала 350 души, които да се обучават като кандидати за астронавти за своите все по-трудни мисии за изследване на Космоса. При 48 астронавти в активния корпус на космонавтите, ще са необходими повече за екипажа на космически кораби, които са замислени за множество дестинации като част от мисиите на Артемида и след това.

„Тази година отбелязваме 20-ата си година непрекъснато присъствие на Международната космическа станция в ниска земна орбита и сме на прага да изпратим първата жена и следващия мъж до Луната до 2024 г.“, заяви администраторът на NASA Джим Бриденстин. „За шепата талантливи жени и мъже, които ще наемем да се присъединят към нашия разнообразен астронавтен корпус, е невероятен момент да станат астронавти.“

Основните изисквания, които трябва да се прилагат, включват гражданство на Съединените щати и магистърска степен в областта на STEM, включително инженерство, биологични науки, физика, компютърни науки или математика от акредитирана институция.

Кандидатите също трябва да имат поне две години свързан, прогресивно отговорен професионален опит или поне 1000 часа време за управление на реактивни самолети. Кандидатите за астронавти трябва да преминат физическия тест за космически полет на NASA.

Виж още: Пуканки ли? Не, това е повърхността на Слънцето! (ВИДЕО)

 

Тагове: