Собственик на два бара в Ню Йорк се оттегля от бизнеса - и прави това, което може да бъде първата продажба на ресторанти само в криптовалута в САЩ.

Тази седмица Патрик Хюз пусна в продажба своите известни заведения Hellcat Annie’s и Scruffy Duffy’s. Цената им: 25 биткойна или 800 токена Ethereum и за двете, на стойност около 875 000 долара според текущите цени на криптовалутата.

„Това е гореща валута“, казва Хюз, 56-годишен, чието семейство работи в баровския бизнес в Манхатън от 1970 г. „Децентрализирана е, популярна е. Това е глобален процес.“

Подхранван от непрекъснато нарастващия дълг и страховете от обезценения американски долар, Хюз е сред многото инвеститори, институции и ежедневни американци, които виждат криптовалутата като законна алтернатива на долара. PayPal представи крипто обменна услуга в края на миналата година, а федералните регулатори тази седмица започнаха да позволяват на банките да уреждат транзакции в криптовалути.

Продажбата на Hellcat Annie’s и Scruffy Duffy’s може да отбележи нова глава в историята на криптовалутите.

„Не знам за други барове или ресторанти, които са били продавани само за криптовалута“, казва Чарлз Каскарила, главен изпълнителен директор на Paxos Trust Company, която е специализирана в криптовалутна инфраструктура. „Но все повече хора гледат на криптовалутите като на паричен инструмент. Наистина сме в критичен момент от приемането им.“

Преди пандемията Хюз е наемал 50 души в двете си заведения. Сега той е стигнал до „пет или шест“, но казва, че е оцелял по-добре от повечето най-вече като е останал затворен през по-голямата част от 2020 г.

Снимка: shutterstock

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: