Ден след като стана ясно, че потребителите на HBO Max ще могат да се насладят на най-високото качество на Wonder Woman 1984, изненадите продължават.  
Чудото няма да е само за три дни, защото абсолютно идентични ще са всички премиери на филмите от каталога на Warner Bros. Това означава, че през 2021 в HBO Max би трябвало да видим Dune, Matrix 4, Space Jam: A New Legacy, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, The Suicide Squad.  
Освен ясните блокбъстъри очакваме и The Little Things, Judas and the Black Messiah, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Reminiscence, Malignant, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho. 


За тези, които не следят изкъсо новините, припомняме, че премиерата на всяко едно от заглавията ще бъде едновременно в работещите киносалони и онлайн на HBO Max, като няма да бъде спестено нищо от аудио-визуалното усещане, тъй като от стрийминг платформата обещават, че идеално ще се справят с технологии като 4K, Dolby Vision и Dolby Atmos.  
Ан Сарноф - председателят и изпълнителен директор на WarnerMedia, коментира решението на компанията с аргумента: "Живеем в безпрецедентни времена, което изисква креативни решения". Тя добавя, че всички желаят завръщането на кината, но по всяка вероятност това няма да се случи догодина.  


Явно е, че посоката се променя, като все още е неизвестно за какъв период от време и какви биха били последствията от това. Също така напълно очаквано потребителите започват да задават въпроси. Към настоящия момент HBO Max е достъпна за САЩ, Канада, Австралия и някои части от Азия. През 2021 година се очаква дебютът ѝ под някаква форма в Латинска Америка, Северна, Централна и Източна Европа. Според предварителната информация услугата би трябвало да влезе в сила до края на следващата година.  
Ако това стане факт, е трудно за прогнозиране кои са останалите отрасли, които ще бъдат облагодетелствани от създалата се ситуация.

Но посоката е пределно ясна: само нагоре.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Киносалонът се мести у дома: Wonder Woman 1984 ще дебютира в 4K с HDR в HBO Max 

Тагове: