За мнозина новият Blade Runner 2049 е дори по-добър от sci-fi класиката на Ридли Скот, но двете продукции се различават в един ключов аспект - киноверсията на Blade Runner 2049 е финалната версия. През годините Скот неколкократно прави промени по "своя" Blade Runner, което води до няколко различни и доста интересни версии на филма, но режисьорът Денис Вилньов няма планове да променя Blade Runner 2049 - независимо, че феновете отчаяно искат да зърнат онази много по-дълга версия, за която се твърди, че съществува.

Наистина, първоначалната версия на Blade Runner 2049 е цели четири часа и режисьорът за доста кратко дори обмисля да раздели филма на две. Това очевидно не се случва, но онези, които таят надежда, че епичната четиричасова версия ще се появи на по-късен етап, засега ще останат разочаровани.

"Киноверсията е най-добрата версия на филма. Четиричасовата версия също бе доста силна, но тази по кината е по-елегантна и лично аз я предпочитам. Не мисля, че са изгубени някои кой знае колко готини неща. Онази версия просто не работеше като филм", споделя Вилньов пред Collider.

Тагове:
Още от Play