На изложението CES 2019, което ще се състои между 8 и 12 януари в Лас Вегас, президентът и главен изпълнителен директор на AMD - д-р Лиза Су - ще обяви първите 7-нанометрови процесори за десктоп и лаптоп компютри, визьори със смесена реалност, работни станции и др.

Освен с подобрена производителност и енергоспестовност новото поколение чипове ще бъде защитено от пробойните Meltdown и Spectre на ниво хардуер.

Презентацията на д-р Су ще бъде първото събитие на AMD в цялата история на изложението, което датира от средата на миналия век. Презентация ще изнесе още и ръководителят на IBM Джини Ромети.

Уви, това е всичко, което знаем по темата засега - изключвайки гръмките слова как 7-нанометровите чипове са "бъдещето на гейминга и виртуалните забавления, което ще предефинира съвременния ни живот". Е, да, в момента AMD се чувства уверена в себе си, тъй като е в благоприятна позиция на пазара спрямо прекия си конкурент, който е твърде зает да наваксва с поръчките на Core процесори, за да иновира.