Американските власти сътвориха невероятен гаф с партида слушалки на компанията OnePlus, предназначени за продажба на територията на САЩ. Митническите служби, отговарящи за летището в Ню Йорк, са конфискували стоката на пазарна цена 398 000 щатски долара, като гордо са обявили пред медиите, че са спрели „2000 фалшиви слушалки Apple AirPods” и така са предпазили американските граждани от опасност.

За тяхно огромно съжаление слушалките са се оказали напълно легитимни OnePlus Buds, нямащи нищо общо с продукта на Apple. Въпреки беглата прилика на кутията с големи букви гордо се намира надпис OnePlus Buds. Тяхната пазарна цена е оценена на около 80 долара спрямо варианта на конкурента – $200.

Скандалът е огромен, защото OnePlus е добре известна в САЩ компания, която продава смартфони и умни устройства от доста години. Слушалките действително напомнят леко на тези на Apple – бели са на цвят и имат цилиндрична форма, но доста други фирми като например Oppо и JBL имат подобни модели.

Докато очакваме развръзката на този случай, може да се насладим на реакцията на OnePlus в Twitter - тя е повече от забавна:


Снимки: OnePlus; Twitter

Виж още: Първата официална цена на PlayStation 5 е космическа (ВИДЕО)