Google най-накрая въвежда възможността за изтриване на последните 15 минути от вашата история на търсене в приложението си за Android, потвърдиха от компанията пред The ​​Verge.

„В момента внедряваме тази функция в приложението Google за Android и очакваме тя да бъде достъпна за всички, които използват приложението през следващите няколко седмици“, казва говорителят на Google Нед Ейдриънс в изявление за The Verge. „Продължаваме да изследваме начини да пренесем тази полезна функция на други платформи.“

Функцията беше забелязана за първи път от бившия главен редактор на XDA Developers Мишаал Рахман, който каза, че е получил сигнал за неофициално пускане на функцията, а редактор на The Verge е забелязал функцията на телефона си. За да проверите дали я имате, отворете приложението за Android на Google, докоснете снимката на потребителския си профил и потърсете опцията „Изтриване на последните 15 минути“.

Тази функция отне известно време, за да стигне до приложението за Android. Google за първи път обяви функцията на Google I/O през май, а тя дойде в приложението на Google за iOS през юли. По това време Google заяви, че ще пристигне и за версията на приложението за Android по-късно през 2021 г., но по някаква причина компанията пропусна този срок. Не е ясно дали Google планира да пренесе функцията на десктоп компютри - в публикацията си през май компанията не уточни на кои платформи ще бъде налична, а през юли Google само каза, че функцията идва в приложенията за iOS и Android.

Google също така предлага инструмент за автоматично изтриване на неща от вашата история на търсене, които са на 3, 18 или 36 месеца.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеGoogle Cloud поскъпва