Новообявената Half-Life: Alyx беше приятна изненада, отбелязваща завръщането на популярната поредица след години на отсъствие. Разработчикът и издател Valve направи анонса в Twitter – нещо, което компанията не беше правила никога, защото досега тя нямаше официален акаунт там.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Акаунтът на Steam в социалната мрежа съществуваше от известно време, но новият профил @ Valvesoftware е първият за Valve като компания. Това означава, че преди създаването на акаунта и първия му пост с новия анонс всеки потребител на мрежата имаше повече последователи от Valve.

Разбира се, ако не сте имали профил в Twitter, тогава броят ви последователи е бил същият като на Valve, което пак не е лошо. Е, сега профилът на Valve вече има над 50 000 такива, така че популярността му нараства бързо.

Valve планира да разкрие изцяло новата Half-Life игра в четвъртък, 21 ноември. Компанията я описва като „топ VR заглавие“, базирано на Аликс Ванс, приятелка на главния герой в Half-Life 2. Засега не е ясно дали това е напълно нова игра във вселената на Half-Life, или е еволюирала версия на митичната Half-Life 3.   

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени

Тагове: