Всеки с интерес към индустрията на смартфоните знае, че Apple пази стриктно своите доставчици и техническите спецификации на продуктите си, така че посещението на Тим Кук във фабриката на Sony за CMOS сензори е едно сериозно изявление.

Анализатори и фенове подозираха това от известно време и Тим Кук най-накрая призна, че Apple работи със Sony повече от десетилетие. Главният изпълнителен директор на Apple публикува снимка на своя колега от Sony Кеничиро Йошида, показваща ги "от мястото на събитието".

Базираната в Купертино компания също не е много прозрачна относно своите доставчици на батерии, чипове и дисплеи, но анализаторите на веригата за доставки разкриха, че Corning произвежда предни и задни стъклени листове на Apple, докато Samsung и LG доставят по-голямата част от OLED панелите. Чиповете, разбира се, идват от фабриките на TSMC.

Въпреки това сделката между Sony и Apple за хардуера на камерата все още беше до голяма степен непотвърдена и по всичко личи, че няма да приключи скоро. Според някои доклади Sony работи върху нов сензор, използващ полупроводникови технологии, пропускащ повече светлина и намаляващ възможността за недостатъчно или прекомерно излагане. Разбира се, този сензор ще се появи в бъдещото поколение iPhone, което със сигурност ще бъде предмет на интерес от страна на мобилните фотографи.

Снимка: Unsplash

Виж още: Гроздето е кисело - защо да изчакате iPhone 15 Ultra, когато iPhone 14 Pro се бави?