Очевидно 2018-а ще е годината на Apрle. Явно компанията не се задоволява с факта, че си осигури права върху рибуута на Amazing Stories на Стивън Спилбърг, сериала на Рийз Уидърспуун, космическата опера от Рон Мур в допълнение на още много оригинално съдържание, предвидено за март 2019 г. Сега Apple обяви, че ще работи и по сериал, базиран на серията книги „Фондация” на известния автор на научна фантастика Айзък Азимов.

Слуховете твърдят, че проектът на Skydance Television е „в процес на разработка“, като Дейвид С. Гойър и Джош Фридман са поканени в режисьорския екип. Гойер е най-известен с адаптациите на комикси като “Блейд”, “Стоманения човек” и “Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, докато Фридман е създател на “Терминатор: Хрониките на Сара Конър”.

Историите от “Фондация” описват падението на масивна галактическа империя и усилията на малка група учени да запазят цивилизацията. За пръв път те са публикувани в Astounding Science Fiction през 40-те години на ХХ век, след което биват обединени в три книги през 50-те години.

Любопитен факт е, че по време на Конвенцията за световна научна фантастика през 1966 г. “Фондацията” побеждава “Властелинът на пръстените” в надпреварата за наградата “Хюго“ за най-добра поредица за всички времена.

Тагове: