Apple отчита голямо търсене на 6.7-инчовия iPhone 14 Pro Max, което може да накара компанията да диференцира допълнително следващото поколение iPhone 15 Pro и Pro Max, според анализатора Минг-Чи Куо. Гигантът може да добави изключителни функции към ‌iPhone 15‌ Pro Max в опит да насърчи повече хора да закупят по-голямото и по-скъпо устройство.

Миналата седмица Куо каза, че Apple е помолила производствените партньори да увеличат производството на моделите ‌iPhone 14 Pro‌ поради голямото търсене, а днес той отбеляза, че ‌iPhone 14 Pro‌ Max представлява приблизително 60% от общото увеличение на поръчките на моделите Pro.

Предположението, че Apple може да се стреми да диференцира допълнително 6.1- и 6.7-инчовите ‌iPhone 15‌ модели, е донякъде в съответствие с неотдавнашен слух, който чухме от Марк Гърман от Bloomberg, който предполага, че вместо iPhone 15‌ Pro Max ще получим iPhone 15‌ Ultra.

Гърман казва, че Apple може да замени марката Pro Max с марка Ultra и макар да не спомена допълнителни функции за модела Ultra, разликата в името между Pro и Ultra може да означава, че по-големият ‌iPhone 15‌ ще получи функции, които не са налични в по-малкия модел Pro.

Към момента слуховете сочат, че ‌iPhone 15‌ може да получи актуализация на дизайна със смяна на USB-C порт вместо Lightning и нова технология за перископни телеобективи.

Снимка: Apple

Виж още: iPhone 14 Pro Max взе наградата за най-добър дисплей от своя предшественик 

 

Тагове: