Нов слух твърди, че Apple преговаря за покупката на английската компания за автомобили McLaren, а сделката би могла да ускори навлизането на технологичния гигант в автомобилния бизнес. Счита се, че плановете за придобиването на McLaren са част от стратегията на Apple за изпълнението на плана Project Titan, за който се смята, че е свързан със създаването на собствен електрически и самоуправляващ се автомобил.

Според запознати със ситуацията източници Apple е влязла в контакт с McLaren преди няколко месеца, като двата възможни варианта са цялостна покупка или сериозна стратегическа инвестиция. Въпреки че суперколите не са тясно свързани с автономните автомобили, истината е, че американците могат да научат много от McLaren – компанията има не само отбор във Формула 1, но и инженерен екип с отлична репутация, както и важни технологични достижения в областта на олекотените шасита. Самата McLaren също вече се пробва в създаването на електрическа кола, като през 2012 г. пусна суперавтомобила Р1.

Apple се интересува не толкова от възможността да постави своето лого на подобен атрактивен автомобил, а преди всичко от технологиите и патентите на McLаren, посочват източниците, цитирани от Slash Gear. 

Малко по-късно от Reuters поместиха и коментар от говорителя на McLaren, според който компанията не преговаря с Apple за подобна сделка. Въпреки това добави, че същността на McLaren е такава, че често им се случва да влизат в преговори, които обаче остават поверителни. 

Виж още: Нов автомобил на Toyota работи с един доста естествен възобновяем ресурс - човешките фекалии

Тагове: