Mercedes-Benz вече планира да обяви нов модел електрически автомобил преди края на годината, но той далеч няма да е единственият в плановете на гиганта. Въпросният модел трябва да бъде EV кола с по-голям обхват и се очаква да бъде показан на Paris Motor Show през октомври. Освен това компанията вече работи по "поне" шест нови е-автомобила, като не е изключено бройката да нарасне до девет, твърди Reuters, позовавайки се на свои източници.

Целта на Mercedes-Benz е да догони пионера в областта Tesla, както и да натрупа преднина пред своите сънародници и конкуренти от Audi и Volkswagen. Сред планираните модели има поне два седана и два джипа. Засега гигантът не се ангажира с конкретни пускови срокове, но се очаква първият нов електрически модел да излезе на пазара през 2018 г.

Междувременно ще видим и нов джип на Mercedes, който ще бъде хибриден и ще се зарежда с водородно гориво. Едно зареждане на батерията ще бъде достатъчно за пробег от 50 километра, след което колата минава на водородно гориво.

Виж още: Най-голямата станция за зареждане на електрически коли заработи в Норвегия