Септемврийската класация на най-добре представящите се телефони в AnTuTu е готова и ROG Phone 6D Ultimate е новият лидер, изпреварвайки ключови конкуренти като OnePlus Ace Pro и iQOO 10 Pro, които са съответно на второ и трето място. Новият ROG Phone 6D Ultimate е единственият смартфон в списъка, който не се захранва от чипсет Qualcomm Snapdragon 8 + Gen 1 и вместо това разчита на Dimensity 9000+ SoC, което му спечели 1 123 036 точки. Общият резултат тук е сбор от компонентите на CPU, GPU, паметта и UI.

Това е първият път, когато телефон с флагмански чипсет на MediaTek е класиран номер едно в базата данни на AnTuTu, въпреки че разликата между ROG Phone 6D Ultimate и второто място OnePlus Ace Pro, захранван от Snapdragon 8+ Gen 1, е едва 11 836 точки в полза на Чип Dimensity.

Достатъчно интересно е, че чипсетът Dimensity 9000+ изостава в GPU сравненията спрямо водещия чип на Qualcomm, въпреки че компенсира, като осигурява по-високи резултати в CPU отдела. Налице са наистина много по-близки резултати между чиповете MediaTek и Qualcomm в тези сравнителни тестове от AnTuTu.

Преминавайки към долния край на класацията, имаме още една победа за MediaTek и OnePlus Ace, захранван от Dimensity 8100 Max, който зае първо място в подреждането благодарение на комбиниран резултат от 821 025 точки.

OnePlus Ace Racing Edition, който използва същия чипсет, е на второ място, докато Oppo Reno8 Pro+ 5G е на трето. Графиката е доминирана от чипсети Dimensity 8100/8100 Max, докато само един Snapdragon 870 захранва намиращият се на десетото място vivo S15.

Средният сегмент на класацията е доминиран от устройства, захранвани от Qualcomm, като първите два резултата принадлежат на чифт телефони със Snapdragon 778G от iQOO – iQOO Z6 и iQOO Z5, докато Snapdragon 7 Gen 1 Oppo Reno8 Pro 5G е трети.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кой промени социалните мрежи?

 

Тагове: