Чудите се дали да използвате Google Pay? Малко парични бонуси никога не биха били излишни - дори да са по погрешка. Голяма част от потребителите на приложението споделят, че са получили суми - между 10 и 1000 долара по акуантите си, а изследователят на Android Мишаал Рахман е попаднал на грешката и е споделил повечето от съответните подробности в Twitter.

Парите са пристигнали чрез програмата Reward на Google Pay. Подобно на кредитна карта, се предполага, че от време на време получавате няколко долара обратно за различни промоции, но нищо подобно. Многобройни споделени скрийншоти показват потребители, които получават купища пари от програмата Reward за това, което в съобщението се нарича dogfooding за Google Pay. Dogfooding е технически израз за "вътрешно бета-тестване на софтуер преди пускането му на пазара", така че, ако подобно съобщение изобщо е трябвало да бъде изпратено, то е трябвало да бъде изпратено само до служителите на Google и/или някои партньори за тестване. Много обикновени потребители са получили множество копия на това съобщение с множество плащания.

Потребителите, които са били облагодетелствани с изненадващите депозити, по-късно са получили имейл от екипа на Google Pay, в който се описва "грешка, която е довела до непланирано депозиране на паричен кредит в сметката ви". Съобщението започва така: "Получихте този имейл, защото в сметката ви в Google Pay е депозиран непреднамерен паричен кредит. Проблемът вече е разрешен и където е възможно, кредитът е сторниран". Ще предположим, че всеки, който е оставил парите в сметката си в Google Pay, ги е изтеглил, но за тези, които са ги похарчили или прехвърлили, Google добавя: "Ако не сме успели да обърнем кредита, парите са ваши. Не е необходимо да предприемате по-нататъшни действия".

Точно така: ако сте похарчили или прехвърлили парите, можете да ги запазите! Google не иска да прекарва времето си в преследване на отделни потребители.

Снимки: Unsplash

Виж още: Google ще отбранява правата на Android потребителите