Според Тим Лонг, анализатор в британската банка Barclays, предстоящите модели iPhone 15 Pro на Apple вероятно ще бъдат по-скъпи от настоящите. Лонг заяви, че тази информация се основава на разговори с компании от веригата за доставки в Азия.

В бележка от този месец, получена от MacRumors, Лонг заяви, че очаква iPhone 15 Pro да струва с до 100 долара повече от iPhone 14 Pro, а iPhone 15 Pro Max да бъде със 100 до 200 долара по-скъп от iPhone 14 Pro Max. Той смята, че цените ще останат сходни за стандартните модели iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

Въз основа на изчисленията на Лонг цените на линията iPhone 15 в САЩ биха могли да бъдат следните:

iPhone 15: 799 долара (без промяна)
iPhone 15 Plus: 899 USD (без промяна)
iPhone 15 Pro: до 1 099 долара (срещу 999 долара сега)
iPhone 15 Pro Max: до 1299 долара (срещу 1099 долара сега)

Слуховете предполагат, че iPhone 15 Pro Max ще разполага с усъвършенстван телефото обектив с перископна технология, която позволява до 5 - 6x увеличение без размазване в сравнение с 3x при моделите iPhone 14 Pro. Тази функция не се очаква да бъде налична в по-малкия iPhone 15 Pro тази година, което може да допринесе за по-голямото увеличение на цената на Pro Max. Лонг смята, че перископният обектив ще добави около 50 долара към цената на iPhone 15 Pro Max.

Към оценките на цените на бъдещите iPhone винаги трябва да се подхожда с известен скептицизъм, тъй като те са само обосновани предположения и невинаги са верни. Например миналата година анализаторът на Apple Минг-Чи Куо прогнозира увеличение на цените на моделите iPhone 14 Pro, но в крайна сметка устройствата имаха същите цени като предишното поколение.

Очаква се Apple да обяви линията iPhone 15 през септември въпреки съобщенията за временен производствен проблем, свързан с дисплея, за моделите Pro. Другите предполагаеми характеристики на Pro моделите включват USB-C порт, титанова рамка, персонализиран Action бутон, по-бърз чип A17 Bionic, по-тънки рамки около дисплея, поддръжка на Wi-Fi 6E, увеличена RAM памет, подобрен Ultra Wideband чип и други, така че всички нови характеристики в съчетание с инфлационния натиск могат да станат причина за повишаване на цените. Това ще бъде първото увеличение на цените на моделите iPhone от висок клас след iPhone X и iPhone XS Max, чиито цени започнаха съответно от 999 и 1099 долара.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 и iPhone 15 Plus може да имат по-малък сензор на камерата от Pro моделите 

 

Тагове: