Твърди се, че Samsung изпитва трудности при определянето на ценова структура на своята серия Galaxy S23. Дилемата е толкова голяма, че може да забави пускането на пазара на предстоящите флагмани. Според известния източник @TheGalox новите телефони може да се появят на пазара от средата до края на февруари следващата година.

Корейските медии наскоро съобщиха, че Samsung е определил дата „началото на февруари“ за пускането на Galaxy S23. Въпреки че все още нямаме потвърдена дата, слуховете предполагат, че новите флагмани могат да излязат от пазара през първата седмица на месеца, като продажбите започват в средата на февруари. Някои доклади дори споменават пускане на пазара на 17 февруари, което ще бъде с една седмица по-рано от обичайните премиери на серията. За сравнение настоящите флагмани на Samsung бяха анонсирани на 9 февруари и пристигнаха на пазара на 25 февруари.

Но последният слух предполага, че може да видим подобна времева линия за пускане и за серията Galaxy S23. Причината е ценовата дилема на Samsung. Съобщава се, че компанията се затруднява да финализира цените на Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra. Нарастващата инфлация означава, че корейската фирма може да понесе удар по печалбата, ако запази цените непроменени. Увеличаването на цените обаче може да повлияе на продажбите. Samsung вероятно наблюдава пазара и отделя време, за да реши цените за новите флагмани.

Ако увеличението на цените за серията Galaxy S23 е неизбежно, Samsung все пак може да успее да го оправдае. Новите флагмани на Galaxy може да донесат доста подобрения спрямо настоящите модели. За първи път от няколко години компанията ще достави флагманите с един и същ процесор в световен мащаб. Телефоните Galaxy S23 ще разполагат с версия с по-висока тактова честота на Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm където и да го закупите.

Предстоящите флагмани на Samsung също ще бъдат оборудвани с подобрени OLED дисплеи с по-здрава защита, по-голям и по-бърз скенер за пръстови отпечатъци, подобрени камери, по-големи батерии и най-новите стандарти за RAM и съхранение. Тези хардуерни подобрения трябва да са достатъчни, за да оправдаят незначително увеличение на цената за триото Galaxy S23. Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще реши Samsung сега, но гигантът може да не иска да отлага твърде много пускането на новите телефони, така че трябва да чуем нещо по-конкретно през следващите седмици.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung няма да пести средства с Galaxy S23, за да свали Apple от върха 

Тагове: