Компанията – производител на секс играчки, Lora DiCarlo е планирала дебют на нейни продукти на CES, като един от тях дори е трябвало да бъде награден с награда за иновация. Нито едно от двете неща обаче не се случи – организаторите на CES отмениха наградата, а компанията напусна безславно изложението, предлагайки, да кажем, странни причини защо се е наложило подобно действие от нейна страна.

По думите на създателката на Lora DiCarlo Лора Хадок продуктът Osé Robotic Massager е спечелил наградата в категориите за иновация на CES при роботи и дронове. Впоследствие обаче компанията получила известие, че нейният продукт всъщност не съответства на установените правила за наградата.

Организаторът на наградите и цялото CES шоу, Consumer Technology Association, цитирал правилата за награждаването, включващи следното пояснение: „продукти, които са неморални, неприлични, профански или не допринасят за търсения облик на CTA, ще бъдат дисквалифицирани“. Впоследствие CTA просто оповестила, че продуктът на Lora DiCarlo не е подходящ за категорията на роботи и дронове.

Любопитен за отбелязване факт е, че Lora DiCarlo е компания, създадена почти екслузивно от жени. И говорителят по време на награждаването също е бил предвиден да бъде дама.

Бдителни колеги (TechCrunch и др.) отбелязват, че това не е първият път, в който CES се дъни, когато става въпрос за презентиране на представители от женски пол.

„Порязването“ на Lora DiCarlo е странно и поради факта, че на CES се представят секс играчки от години. На CES 2016 например беше представена джаджа за орална любов, зад която стои компанията OhMiBod.

Всички новини и истории от CES 2019 на едно място

---

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер