Panasonic представи новия си телевизор HZ2000 - първият в света OLED телевизор, поддържащ Dolby Vision IQ и Filmmaker Mode (Режисьорски режим), в допълнение към Dolby Vision, HDR10+ и HLG Photo (формат за статични изображения, който пренася фотографията в света на HDR).

Dolby Vision IQ разширява предимствата на Dolby Vision отвъд границите на HDR чрез интелигентно оптимизиране на качеството на картината и на зрителните преживявания, така че те да не зависят от околното осветление или типа на възпроизвежданото съдържание – и всичко това без да е необходимо потребителите да използват дистанционното управление.

Водещият OLED телевизор на Panasonic, настроен от авторитетния холивудски специалист Стефан Соненфелд, работи с Panasonic, за да гарантира точното пресъздаване на визията на режисьора. Новият OLED телевизор HZ2000 комбинира технологичното съвършенство на Panasonic, зад което стои японското ноу-хау и инженеринг, с уменията на Стефан Соненфелд за настройка и оптимизиране на цветовете.

Разработен от UHD Alliance, Filmmaker Mode (Режисьорски режим) позволява на потребителите само с натискане на един бутон на дистанционното управление да се насладят на кинематографична картина, точно отговаряща на намеренията на режисьора. Когато се активира, Filmmaker mode запазва кадровата честота, екранния формат, цветовете и контраста на изобразяваното съдържание, като същевременно изключва шумопонижението и изострянето на образа. Filmmaker Mode се поддържа от редица бележити холивудски режисьори, включително Кристофър Нолан, Мартин Скорсезе, Пати Дженкинс, Райън Куглър, Пол Томас Андерсън и много други.

Разработеният в Япония процесор HCX Pro Intelligent по уникален начин покрива всички популярни динамични HDR формати. Той бързо анализира цветовете, контраста и чистотата на 4K видео съдържанието, оптимизира ги и контролира прецизно целия OLED панел. Използвайки Dynamic LUT таблици на съответствие, HZ2000 е най-напредналият телевизор на Panasonic по отношение на избора и показването на правилния цвят за всяко едно ниво на яркост. 

HZ2000 притежава „360° Soundscape Pro“, най-висококачествената телевизионна аудио система на Panasonic, която осигурява впечатляващи Dolby Atmos звукови изживявания чрез насочени нагоре говорители и оптимална настройка от Technics за максимална прецизност. Множеството вградени говорители пресъздават обгръщаща сферична звукова арена от източник с Dolby Atmos звуков формат.

Телевизорът е оборудван с My Home Screen 5.0 – най-новото издание на високо оценената операционна система за смарт телевизори на Panasonic, а също така работи и с Google Assistant и Amazon Alexa, позволявайки на потребителите да управляват с глас някои основни функции на телевизора.

Вижте още: Телевизорите през 2019