Само след около три седмици предстои премиерата на новите смартфони Huawei Mate 20 & Huawei Mate 20 Pro. Вторият категорично е от по-голям интерес за медиите и технологичните ентусиасти поради наличието на арсенал от три камери + светкавица на задния панел например, да не говорим за 7-нанометровия чипсет Kirin 980 и другите "благини", с които Huawei иска да извоюва заслужено място на Mate 20 Pro в ръцете на потребителите.

Вече сме имали няколко възможности да видим как изглежда този смартфон от най-висок клас преди премиерата. Тези пресизображения са поредното визуално представяне на Huawei Mate 20 Pro в аванс и ни предоставят много детайлен поглед върху модела. А той си е все такъв, какъвто сме го виждали - елегантен и изчистен, с модерния прорез на екрана и максимално изтънени рамки.

Ако можем да разчитаме на тези изображения, те отново потвърждават, че скенерът за пръстови отпечатъци ще е вграден направо в дисплея, а тройната камера е разработена в съдружие с Leica и съдейки по представянето на P20 Pro, ще предлага много качествена мобилна фотография.

Очакванията ни към Mate 20 Pro са големи. Ще разберем дали си е заслужавал чакането съвсем скоро, а междувременно вероятно ще има и още течове на информация, тъй като около модела се шуми наистина много напоследък.