Точно преди Коледа Disney решиха да съобщят на феновете на Междузвездни войни, че няма смисъл да пишат писмо до белобрадия старец с искане за светлинен меч. Негов прототип беше представен по-рано през годината, когато от филмовия гигант обявиха идеята за създаването на Disney Star Wars: Galactic Starcruiser.

Преживяването там много наподобява епизод на Междузвездни войни, в който участниците наистина могат да се вживеят в ролята си. Удоволствието, разбира се, идва на доста висока цена - билетите стартират от 4800 щатски долара, а първите четири месеца след потенциалната дата на откриване са вече резервирани.

Оказва се обаче, че дори тази цена не гарантира, че ще можете да подържите в ръце светлинен меч и той е предназначен за истинските джедаи... така де, майстори. Феновете отбелязват, че в пакета им все пак е включена тренировка с прословутото оръжие. От Disney потвърждават, като разясняват, че всъщност те ще бъдат проведени с “отслабена” негова реплика, която ще свети, ще издава звуци и ще вибрира... но само толкова.

Всъщност дори няма да се изправите пред реален опонент - монтирано в стената устройство ще изстрелва лъчи, с които вие ще трябва да се справите. В началото скоростта е бавна, след което темпото се увеличава, докато не достигнете “джедайското” ниво, в което ще “отблъсквате” ударите още преди да сте ги видели. Въпреки че и това не изглежда чак толкова лош вариант, едно е ясно: вадете списъците и си поръчайте нещо друго, преди да са дошли празничните дни. 

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Philips. А с него качественото забавление е гарантирано!

Снимки: Disney/Lucasfilm Ltd.

Виж още: Филмите, които дадоха облика на 2021