Случи се! Завръщането на "Туин Пийкс" (Twin Peaks) става факт днес! Аномалията, която промени телевизията преди 25 години, ще има официална премиера на филмовия фестивал в Кан, който се провежда днес, както и в телевизионната мрежа Showtime от 21 часа в САЩ.

Българската премиера ще бъде по HBO и HBO Go утре в 23 часа. Той ще е с продължителност от цели два часа. Общият брой на епизодите ще е 18, в които най-накрая ще разберем какво се случи с Лора Палмър, aгентa на ФБР Дейл Купър и неговата възлюбена Ани.

Голяма част от оригиналния актьорски състав на "Туин Пийкс" се завръща заедно с нови действащи лица, които да внесат свежест в него. За съжаление някои от актьорите, взели участие в третия сезон, не успяха да дочакат неговата премиера като Мигел Ферер (агента на ФБР Аблърт Розенфилд), Уорън Фрост (бащата на Дона) и Катрин И. Коулсън (Дамата с дънера).

Преди броени минути Дейвид Линч изнесе официалната си встъпителна реч в The Theatre at Ace Hotel в Лос Анджелис.

"Обичам дърветата! Тази вечер отиваме на място, където дърветата са предимно Ели Дъглас. Това са красиви дървета, а ако сме много тихи, спокойно можем да чуем как вятърът преминава през игличките им. Движим се през гората, все по-близо и по-близо. И сега сме тук. Дами и господа, добре дошли обратно в света на Twin Peaks!", каза Линч на подиума.

"Това беше невероятно", заяви от своя страна Дейна Ашбрук, който игра ролята на Боби Бригс в оригиналния сериал. "След като се качих на снимачната площадка, видях усмивки навсякъде - сякаш едно семейство се събра заедно. Това е думата в съзнанието ми - семейство."

Еверет Макгил, който играе Големия Ед, призна, че е бил уплашен преди началото на снимките. "Трябва да се върна и да достигна до тези емоции, които са били в латентно състояние за дълго време", обяснява той. "Но в момента, в който стъпих на снимачната площадка, всичко си отиде. Беше красиво и нереално. Нереално, когато се замислиш за годините, които са изминали."

За Кайл Маклоклан ролята на агента на ФБР Дейл Купър е най-любимата му във филм изобщо. Той смята, че агент Купър е умен, странен и много силно импонира на неговия характер. Маклоклан неведнъж е казвал, че този "Туин Пийкс" е най-хубавото нещо, което му се е случвало в професионален план.

Същото важи и за останалите герои от "Туин Пийкс". Очакваме третият сезон да отговори на много въпроси и да ни потопи отново в онзи мистичен свят на малкото градче Туин Пийкс и неговите уникални жители.

Ако сте пропуснали да гледате предишните два сезона и игралния филм “Огън, следвай ме”, с които да си опресните спомените от едно време, сега можете да направите това само за един час с Previously, On Twin Peaks… на Гари Якубучи.