Въпреки че Денят на влюбените отмина, този тип емоции винаги ще открият начин да акцентират върху себе си. Ако все още не сте открили своята половинка, имаме добра новина за вас - китайските социални мрежи се запалиха по новооткрита машина за целувки, която разполага с чифт силиконови устни, които ви позволяват да целунете партньора си по интернет.

Според китайския вестник Global Times машината за целувки е разработена и патентована от изследователи от Професионалния институт по мехатронни технологии в Чанджоу в източната китайска провинция Дзянсу. Потребителите на устройството могат да го свържат с телефона си чрез Bluetooth или директно да го включат и да получат достъп до функциите за целуване с помощта на приложение. Възпитаникът на Професионалния институт по мехатронни технологии в Чанджоу Цзян Жунли първоначално е създал устройството и е подал заявление за патент през 2019 г., но срокът на действие на патента е изтекъл миналия месец.  
"В университета имах връзка от разстояние с приятелката ми, така че контактувахме само по телефона. Оттук дойде и вдъхновението за това устройство", казва Дзян Жунли пред Global Times. Жунли първоначално разработва устройството, когато е студент в Професионалния институт по мехатронни технологии в Чанджоу. 
Устройството може да помогне както на тези, които са разделени от голямо разстояние, така и на онези, които просто искат малко нежна емоция в ежедневието си. Всъщност дори можете да срещнете своята половинка - според CNN в съответното приложение за телефон на устройството очевидно има възможност да се срещнете с непознат и да се целунете. По същия начин потребителите могат да качват своите целувки, за да им се насладят и други. 
Устройството може и да привлече вниманието на Марк Зукърбърг и неговите планове за метавселена. Макар че тя все още е в начален стадий на развитие, подобно реалистично изживяване има потенциал да ѝ спечели няколко точки, трансформирани в печалби от хиляди долари.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Китай избра тайнствени астронавти за мисии до космическата си станция през 2023 г.