До този момент Apple упорито отрича двусимовите смартфони, но пазарните условия ясно показват нуждата от iPhone с две SIM карти - поне в Китай. Ако не живеете там и се надявате на двусимов iPhone, по-добре оставете очакванията си за друго време или се подгответе за внос отвън.

Тайванската медия United Daily News цитира свои източници, според които първият досега двусимов iPhone най-вероятно ще се появи единствено в Китай. Това е разбираемо, тъй като над 300 милиона жители на републиката имат два или повече телефонни номера.

iPhone не се представя страхотно на фона на моделите с Android и по-скромните "слушалки" (фийчърфони), като това донякъде е обосновано от липсата на двоен слот за SIM карти. Новият iPhone дава възможност на Apple да промени това и да атакува необятния китайски пазар по-добре подготвена.

По всяка вероятност двусимовият модел ще е разновидност на варианта с LCD екран, който ще струва по-малко от второто поколение iPhone X и новия iPhone X Plus. Макар и успешен, последният iPhone не реализира очакваните продажби, което в голяма степен се дължи на високата му цена. Всичко си има граници и тази на Apple феновете се оказа около 1000 долара.

Тагове: