Това бе почти неизбежно: Apple представя следващите си модели iPhone и феновете на смартфоните откриха своята нова мания. Тази година всичко се завъртя около Dynamic Island. Вместо да замени прореза за предната камера, както е при повечето телефони с Android, Apple избра това ново софтуерно решение за iPhone 14 Pro и Pro Max. И почти веднага общността на разработчиците на Android започна да създава свои собствени приложения, които имитират ефекта Dynamic Island на телефони с Android. Скоро след стартирането си dynamicSpot вече се очертава да бъде едно от най-популярните приложения за Android.

Когато се появи за първи път, приложението изглеждаше малко грубо, но очевидно беше на правилната траектория. През следващите дни разработчикът му Jawomo (известен също с приложения за персонализиране като пренасочване на бутони Bixby за устройства на Samsung) поправи повечето от проблемите, които хората забелязаха и подчертаха в практическото тестване. Оттогава приложението dynamicSpot също е събрало куп корекции на грешки, нови анимации и поддръжка за избор на нови икони.

Но това, което привлича окото сега, е това, че постави първия си голям крайъгълен камък, като дори версията за ранен достъп отчете над милион изтегляния в Google Play Store - и е в топ 10 тази седмица и на APKMirror. Ако цифрите са нещо като огледало, потребителите на Android изглеждат много любопитни да видят как Dynamic Island ще функционира на техните телефони.

Бъдещето на прорезите и подобните дизайни при Android далеч не е сигурно и изглежда малко рано да затаим дъх за повсеместното приемане на все още намиращи се в процес на разработка технологии като камери под дисплея. С достатъчен интерес към приложения на трети страни, имитиращи Dynamic Island на Apple, можем ли в крайна сметка да очакваме Android производители да готвят свои собствени версии?

Благодарение на отворената природа на Android той остава идеалната тестова площадка за възникващи тенденции като тези, спестявайки ви разходите за iPhone 14 Pro само за да видите как изглежда Dynamic Island.

Снимка: Apple

Bиж още: Поне един Android производител обмисля своя версия на Dynamic Island