Във вселената на "Хари Потър", професор Дъмбълдор е един от най-обичаните и известни персонажи. Той бе сред менторите на малкия Хари и "единственият магьосник, от когото Ти-Знаеш-Кой някога се е страхувал". Част от "тъмното минало" на Албус Дъмбълдор бе разкрито в последния роман от поредицата "Хари Потър и Даровете на смъртта", като най-важно след разкритията беше връзката му с тъмния магьосник Гелърт Гриндълуолд. 

Миналата година видяхме киноадаптация на фикционалния учебник на Хари - "Фантастичните зверове и къде да ги открием". Книгата беше превърната от симпатично описание на някои от интригуващите фантастични животни във вселената на Хари Потър в първа глава от нова история в нея. Информацията около новите части не е особено много, но можем да спекулираме, че следващите филми ще проследят падането от власт на Гриндълуиолд. И съвсем логично - Дъмбълдор ще играе голяма роля в тях. Като човека, победил най-силният Тъмен магьосник, живял преди Волдемор.

В следващата част от Fantastic Beast звездата от The Young Pope Джъд Лоу ще поеме ролята на младия Дъмбълдор и ще се изправи срещу Джони Деп, който отново ще се въплъти в подлия Гелърт Гриндълуолд. Втората част ще бъде режисирана отново от Дейвид Йейтс.

Fantastic Beasts and Where to Find Them стана голям хит през 2016 г., като достигна печалба от над 800 милиона долара в световен мащаб и показа, че Потърманията още не е мъртва.

Световната премиера на продължението е насрочена за 16 ноември 2018 г.

Още от Play