Пет жени са отправили обвинения в неприлично поведение към актьора Джеймс Франко. Преди това да се случи, актьорът беше отговорил на първите две обвинения, които се появиха веднага след наградите "Златен глобус". Той нарече твърденията на двете дами, които използваха Twitter, за да изразят възмущението си, „неточни“, предаде Variety.

Изказването на Франко по телевизия Си Би Ес беше направено, след като New York Times отмени публично събитие. В него режисьорът и звезда от филма "Катастрофалният артист" (The Disaster Artist), придружен от брат си и също актьор във филма (Дейв Франко), трябваше да обсъдят продукцията с репортер на медията. От медията съобщиха, че отменят събитието, „имайки предвид спорните твърдения“.

Актрисата Вайълет Пейли обвини Джеймс Франко в сексуално посегателство след присъдената му награда "Златен глобус" в неделя. Режисьорката Сара Тайтър-Каплан се възмути в Twitter от факта, че актьорът носеше значка на движението Times Up по време на церемонията. Тя твърди, че Джеймс Франко я накарал да се снима в голи сцени срещу 100 щатски долара на ден. На по-късен етап тя даде още информация за LA Times, където разказва и за други сцени, в който Франко си е позволявал неправомерни действия. "Смятам, че се възползваше от силата", коментира Тайтър-Каплан, като добавя, че е усещала, че е нормално да се възползваш от неизвестните актриси по такъв начин, както и това, че жените са напълно заменими.

Ситуацията с Пейли е по-различна. Въпреки че е била заедно с Франко, тя разказва за ситуация, в която я е принудил да осъществят сексуален контакт, когато тя не е искала. Пейли добавя още, че по-късно се извинил за настояването си, но е било прекалено късно и "удобно".

След тези две дами, последваха обвинения от още пет жени, които са посещавали Studio 4, студиото по актьорско майсторство на Франко. За тях той е имал образа на ментор, което прави ситуацията още по-неприятна. Според тях звездата от "Катастрофалният артист" е имал агресивно поведение, когато ставало въпрос за заснемане на сексуални сцени - например, когато някои от момичетата не са искали да свалят блузите си. "Той се възползваше от желанието ни да работим и да бъдем част от нещо голямо", коментира едно от момичетата пред Times. Актрисата Хилари Дасом, бивша ученичка на Франко, добавя - "Имах усещането, че съм избрана за нещо, поради възможностите и усилията ми, но след това разбрах, че е защото имам хубави гърди", цитират от The Verge.

Майкъл Плонскър, адвокат на актьора, официално отхвърли всички отправени обвинения. 

Франко коментира първите две обвинения от сцената на "Вечерното шоу с Сет Майърс", като обясни, че туитовете не са съвсем точни. "Едно от нещата, които научих, е, че това е разговор, койото трябва да бъде проведен. Има хора, жени и други, които не са били част от този разговор. И вярвам, че те трябва да бъдат. За това носех значката по време на "Златния глобус" и подкрепям това", допълни той.

Обвинения бяха отправени и спрямо Майкъл Дъглас. Бивша негова служителка заяви, че преди 32 години той се е задоволявал пред нея. „Това е пълна лъжа, обвиненията са изфабрикувани. Нямам скрити скелети в гардероба си и е много странно защо след цели 32 години се появяват подобни неща."

Тагове:
Още от Play