Ето ви една интригуваща комбинация: Джим Кери и Sonic The Hedgehog.

Източници от Холивуд съобщават, че Кери преговаря за главна роля във филм на Paramount, посветен на емблематичния гейминг персонаж. Канадският актьор трябва да влезе в ролята на Роботник, а самата продукция ще бъде комбинация от живи актьори и CGI ефекти на хитовата видеоигра.

В лентата участват още Джеймс Марсдън и Тика Суптър и тя е режисирана от Джеф Фаулър. Нийл Мориц, Мие Ониши и Тим Милър са продуценти. Пат Кейси и Джош Милър са написали сценария, в който Sonic трябва да спре злодея Dr. Eggman да изпълни плановете си за световно господство. Именно в неговата роля ще влезе любимият на поколения зрители комик.

Sonic the Hedgehog е претърпяла множество издания от конзолите на Sega през 90-те години до мобилни игри днес. Серията е продала над 80 милиона физически копия на игри, а Sonic също е участвал в пет телевизионни сериала в историята си.

Кери, който прекарва голяма част от времето си сега в рисуване и скициране, за последен път участва в Dark Crimes и Jim & Andy: The Great Beyond и е изпълнителен продуцент на сериала на Showtime I’m Dying Up Here. Новият му сериал Kidding ще има премиера през септември.