Според последната информация Microsoft имат интерес да закупят Warner Bros. Interactive. Това стана ясно, след като сегашните собственици, AT&T, обявиха, че са склонни да продадат студията. Освен това има и други заинтересовани, като EA, Activision и Take-Two са сред другите възможни купувачи. Важно е да се отбележи, че който купи правата над Warner Bros. Interactive, също така ще придобие и студията Avalanche Software, Monolith Productions, NetherRealm Studios, Rocksteady Studios, TT Games и други.

Това не означава, че новите собственици ще придобият правата над герои като Батман и Хари Потър. Ще се наложи да се договорят наново с филмовите компании за направата на нови игри, включващи тези образи. За някои продукти важи обратното. Култовата Mortal Kombat ще бъде продадена заедно с правата над NetherRealm. Закупуването на Warner Bros. Interactive от Microsoft би увеличило значително броя разработчици, работещи за Xbox Game Studios.

Според запознати цената на студията възлиза на 4 милиарда долара. В момента WB Montreal работят над нов проект, свързан с Батман, а има и слухове, че Rocksteady разработват нова DC игра. Avalanche Studios биват свързвани с нова RPG Harry Potter игра.

*Снимка: Shutterstock

Вижте още: PlayStation 5 и Xbox Series X ще съберат киното и игрите в едно