2K Games обявиха, че следващата инсталация на баскетболната им игра за новата генерация конзоли, ще бъде на цена от $69.99. С $10 повече от версиите за PS4 и Xbox One. На пръв поглед тази информация едва ли ще алармира много хора, особено ако не възнамеряват да си закупят играта. Проблемът е, че от „седмата генерация“ конзоли (PS3 и Xbox 360) насам цената на AAA заглавията винаги е била $59.99. Това увеличаване при NBA 2K21 може да е началото на масово вдигане на сумата, която ще искат производителите за топ игрите си, за PlayStation 5 и Xbox Series X.

Това все пак не е толкова изненадващо. С напредването на технологиите игрите стават все по-големи и детайлни, което прави създаването им по-трудно. Вече дори сме виждали игри от тази конзолна генерация, които надхвърлят стандарта от 60 долара. Става дума за deluxe или gold издания на заглавията, които обикновено съдържат бонуси като елементи за персонализиране или DLC.

В случая на 2K21 ще има дори версия за $99.99. Mamba Forever Edition ще предлага копия и за двете генерации. Това не е нова практика за поредицата, която по традиция предлага Legend Edition за $99. Тези издания предлагат допълнително съдържание, което не може да бъде открито в стандартното издание.

Вижте още: NBA 2K20: не игра, а казино за наивни