Слуховете, че Microsoft ще произведе версия от по-нисък клас на Xbox Series X, току-що получиха известна подкрепа. The Verge съобщава, че изтекъл документ на Microsoft от този месец прави множество препратки към Lockhart: бюджетна (и вероятно ориентирана към облака) конзола за тези, доволни на 1080p игри. Файлът прави множество препратки към комплекта за разработчици на Xbox Series X, включително режими за профилиране, които описват код за системата, което предполага, че Lockhart е орязана версия на модерен хардуер, а не преработен Xbox One.

Докато документът не очертава производителността, The Verge смята, че Lockhart ще има значително по-малко използваема RAM памет от серията X (7.5 GB срещу 13.5 GB), по-слаб процесор и графичен процесор с едва четири терафлопа на производителност спрямо 12 на Series X. Вече имаше предишни препратки към Lockhart в софтуера на Xbox One заедно със Series X (първоначално с прякор Анаконда) и комплекта за разработчици (Dante).

Microsoft не е потвърдила Lockhart, но все още се смята, че системата ще излезе заедно със Series X през есента, евентуално брандирана като Xbox Series S. Това няма да привлече само геймъри, които не могат да оправдаят серията от по-висок клас, но може да представлява ключова част от стратегията на Microsoft за услуги за игри. Можете да закупите тази основна система, знаейки, че тя може да играе игри с качество на серия X в xCloud. Тя може да бъде достъпна и като част от пакет Xbox All Access, който свързва конзола с Game Pass Ultimate за сравнително малка месечна такса. На практика това ще бъде врата към екосистемата Xbox.

Виж още: Игрите като професия, епизод 3: Какво ви е нужно, за да започнете? (ВИДЕО)

 

Тагове: