Еволюцията на телефоните ни е научила, че с всичко се свиква. Но някои навици са по-силни от всичко - и това скоро може да се превърне в огромен проблем. Изглежда, че iPhone потребителите може да получат изцяло ново оформление на телефонните обаждания в iOS 17. 
Изображения от бета-версиите на iOS 17 на Apple показват някои забележителни промени, включително преместването на червения бутон за приключване на повикването, който се присъединява към другите бутони, като заменя бутона за контакти, според CNBC. Понастоящем бутонът за приключване на разговора е сам в долния център на екрана, а шест други бутона са групирани по-нагоре. 

 


Бета-версиите показват също така, че бутоните за заглушаване на звука и за високоговорител си разменят местата, а бутоните за клавиатура и FaceTime също си разменят местата. Освен това иконата за добавяне на повикване изглежда малко по-различно; в момента тя е просто знак плюс, а в бета-версиите е икона с добавен малък знак "+" към нея. Друга съществена промяна е разположението на всички бутони на екрана. Сега шестте бутона, групирани заедно, заемат горната половина на екрана по време на повикване. В бета-версиите те са били разположени в долната част на екрана. 
Тъй като iOS 17 все още е в бета-версия, е възможно това да не е окончателното оформление, което ще видим, когато операционната система стане достъпна за всички.  iOS 17 се очаква да излезе тази есен с пускането на iPhone 15. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Премиерата на iPhone 15: предимно на запис

Тагове: