Модерните класики Uncharted и The Last of Us са на път да бъдат екранизирани, но засега подробностите около двата филма все още са малко. По време на свое изказване в рамките на DICE Summit 2018 творческият директор на Naughty Dog Нийл Дръкман повдигна завесата, за да ни разкрие малко повече за напредъка.

Така научаваме, че продуцентът на Stranger Things Шон Леви ще бъде режисьор на филма по поредицата Uncharted, като неговата визия не е просто да преразкаже четирите ѝ части. Вместо това в нейния център ще бъде младият Нейтън Дрейк, а приключенията му ще запълват празнините между отделните игри.

Проблемно обаче е участието на Том Холанд, който по всяка вероятност ще започне да снима Spider-Man: Homecoming 2 по-късно тази година. Така той ще може да се отдаде на филма по PlayStation поредицата най-рано през 2019 г.

Що се отнася до The Last of Us, Дръкман споделя, че той самият е работил по сценарий, който представлява директна адаптация. В момента обаче той счита, че това не е правилният подход, и отново залага на различна история, а не пряко пресъздаване на играта. При всички положения обаче филмът по The Last of Us няма да стартира преди приключването на снимките на Uncharted.

 

Още от Play