Ако сте фенове на Apple, 2023 г. вече е страхотна година за вас. Получихме новия MacBook Pro с процесори M2 Pro и M2 Max, 15-инчов MacBook Air, Mac Pro с процесор M2 Ultra и, разбира се, шлема Apple Vision Pro. Но според нов доклад в процес на разработка са още много продукти.

След пускането на пазара на iPhone 15 и Apple Watch Series 9, както и на нов Apple Watch Ultra по-късно тази година Марк Гърман съобщава в последния си бюлетин Power On, че Apple има многобройни продукти в процес на разработка за пускане на пазара през 2024 г. и след това, включително няколко, които използват процесора M3:

13-инчов MacBook Pro (с кодово име J504)
14-инчов и 16-инчов MacBook Pro (с кодови имена J514 и J516)
24-инчов iMac (с кодови имена J433 и J434)
13-инчови и 15-инчови MacBook Air (с кодови имена J613 и J615)
11-инчов и 12.9-инчов iPad Pros (с кодови имена J717 и J720)
iPad Air (с кодово име J507)

Нищо от това не е толкова изненадващо, но има някои интересни подробности. От една страна, всички те зависят от пускането на процесора M3, което вероятно ще се случи в началото на 2024 г. M3 ще бъде първият процесор на Apple за Mac, създаден по 3nm процес, и вероятно ще донесе значителни промени в производителността и архитектурата, които могат да окажат влияние върху дизайна и спецификациите.

Гърман не споделя никаква нова информация за актуализациите, освен че те ще имат M3 версии на същите M2 процесори, които имат и сега. Той обаче отбелязва, че iPad Pro ще има OLED дисплеи, а iMac може да предложи модел от висок клас с екран "над 30 инча".

Освен това Гърман споменава няколко продукта "в ранна фаза на разработка" без график за пускане на пазара. Сред тях са версия на AirPods Pro от 3-то поколение и актуализиран Apple TV 4K с "подобрени спецификации". Общо взето, в процес на разработване са повече от дузина нови продукти, без да се включва линията слушалки Vision Pro.

В процес на разработка е и "ново домашно оборудване, като например интелигентни дисплеи", за които се носят слухове от известно време насам. Предишни доклади предполагаха, че може да се появи устройство, подобно на новия Pixel Tablet на Google, с магнитна докинг станция, която позволява превключване между интелигентно домашно устройство и таблет.

Снимка: Unsplash

Виж още: Има ли смисъл от ежедневните 5 минути без телефон? 

 

Тагове: