Samsung все още не е стартирал бета-програмата си за One UI 6.0, която се очаква да започне през третото тримесечие на тази година, но SamMobile състави списък на Galaxy устройствата, които отговарят на условията за актуализация на Android 14.

След като Samsung направи по-прозрачни политиките си за актуализации, сега е малко по-лесно да се филтрират възможните кандидати. Например за флагманските модели от серията Galaxy S21 насам е обещано да получат четири големи актуализации, както и за някои по-нови модели от средния клас. По-старите получават две основни актуализации.

Това означава, че Galaxy S21 или по-новите със сигурност ще получат Android 14 заедно с Galaxy Z Fold3/4 и Z Flip3/4.

Предполага се, че моделите от среден клас Galaxy A73, A72, A54, A53, A52, A34, A33, A24, A14, A13 и A04 ще получат най-новата версия на Android тази година или в началото на следващата, ако се съди по предишните версии.

Моделите Galaxy M54, M53 5G, M33 5G и M23, както и Galaxy F54, F23 и F14 5G също ще отговарят на условията. Разбира се, списъкът съдържа и Galaxy Xcover 6 Pro и серията Galaxy Tab S8 от миналата година.

Въпреки че списъкът не е официален, се съмняваме, че Samsung ще наруши обещанието си относно включените в него устройства. Все пак някои допълнителни такива може да се класират.

Снимка: Unsplash

Виж още: Това са всички устройства, които Samsung ще покаже на Galaxy Unpacked