Xiaomi обяви представянето на три нови смартфона от серията Xiaomi 11 – Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro – създадени, за да вдъхновят креативността на потребителите, както и обновения и стилен Xiaomi Lite 5G NE.

Технологичният бранд продължава да еволюира в смартфон фотографията и видеографията, предлагайки множество иновативни Cinemagic функции за заснемане на филми с Xiaomi 11T и Xiaomi 11T Pro. В същото време ултратънкият и лек като перце Xiaomi 11 Lite 5G NE е перфектното предложение за потребителите, които търсят стилен смартфон, включващ всички иновативни функции, позволяващи творчество.

Xiaomi представи и новия си таблет Xiaomi Pad 5, както и звезден списък с АIoT продукти от екоситемата на бранда, които допълнително разширяват смарт устройствата за дома, и смарт аксесоари за всички свързани потребители. Новите AIoT продукти включват Mi Smart Projector 2, Xiaomi Mesh System AX3000 (двоен пакет) и Mi Smart Band 6 NFC.

 

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T Pro е първият смартфон на марката, пуснат на световния пазар с патентованата 120W Xiaomi Hypercharge технология на компанията. Водещата в бранша технология ще позволи 100% зареждане само за 17 минути. Това се постига чрез иновативни технологии, като например двойни помпи за зареждане, двуклетъчна структура на батерията, MTW, прилагане на графен върху литиевойонна батерия и не на последно място – технологията Mi-FC. Сигурността на батерията е гарантирана от сертификат на TÜV Rheinland за безопасна система за бързо зареждане, 34 функции за презареждане и защита на батерията, наблюдение на температурата в реално време, както и други мерки. Всичко това, докато флагманската мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon™ 888 осигурява необходимата мощност за задвижване на множество функции с изкуствен интелект.

Xiaomi 11T Pro притежава тройна камера с професионален 108 MP широкоъгълен, 2x телемакро и 120° ултра широкоъгълен обектив. Освен това смартфонът може да се похвали и с впечатляващи възможности за изчислителна филмография с режими AI Cinema, запис на 8K и HDR10+, което позволява заснемането на кадри със същата интелигентна ISO технология, която присъства в цифровите фотоапарати.

Смартфонът е оборудван с плосък 6.67'' FHD+ 120 Hz AMOLED дисплей с рейтинг DisplayMate A+, TrueColor, Dolby Vision® и HDR10+, разполага с 1000 нита максимална яркост, до 480 Hz честота на дискретизация и е защитен от най-здравото Gorilla® стъкло до момента – Corning® Gorilla® Glass Victus™. Дисплеят разполага и с редица функции за грижа за очите, които предпазват потребителите от натоварване на очите – такива са True Display, който автоматично регулира цветовата температура според околните условия, както и Reading Mode 3.0.

В допълнение Xiaomi 11T Pro идва и с потапящо аудио Dolby Atmos®, както и със специални двойни високоговорители със SOUND BY Harman Kardon, които осигуряват завладяващ, разбираем звук в различни категории съдържание – музика, филми, подкасти и игри.

 

Xiaomi 11T

Tройната камера на Xiaomi 11T включва 108 MP широкоъгълна камера с висока резолюция, 120° ултра широкоъгълна камера и 2х телемакро камера. Смартфонът комбинира режимите си за кино с изкуствен интелект с едно кликване, за да прецизира триковете на професионалните кинематографисти. Функциите Time Freeze, Night Time-Lapse, Magic Zoom и други видове сложни снимки стават възможни само с един клик, а най-слабите звуци стават лесно доловими по кинематографичен начин с опцията Audio Zoom.

Плоският AMOLED дисплей Xiaomi 11T 6.67'' 120Hz еднакво добре предоставя HDR10+ със зашеметяваща острота и кристална чистота, над 1 милиард цвята, изобилие от функции за грижа за очите и до 480 Hz честота на дискретизация при докосване, което гарантира, че и най-лекото докосване на екрана ще позволи на потребителите да заснемат перфектния кадър дори в мимолетен момент. Xiaomi 11T е продуктивен през целия ден благодарение на енергийноефективния чипсет MediaTek Dimensity 1200-Ultra, огромната 5000 mAh батерия и 67 W кабелно турбо зареждане, което достига 100% само за 36 минути*.

 

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Благодарение на 6.55-инчовия AMOLED дисплей поддръжката на 10-битов TrueColor и Dolby Vision®, Xiaomi 11 Lite 5G NE предлага зашеметяващо качество на картината с ярки цветове на екрана, контраст и невероятни детайли. Продължавайки наследството на камерата на серията Xiaomi 11, устройството осигурява заснемане на кадри с 64 МР основна камера, 8 МР ултраширокоъгълна камера и 5 МР телемакро камера. Смартфонът предоставя и инструментариум от функции, задвижени от изкуствен интелект, включително One-click AI cinema, филтри за кинематографично видео, както и нов Vlog режим.

С помощта на мобилната платформа Qualcomm® SnapdragonTM 778G 5G, Xiaomi 11 Lite 5G NE използва 5G мощността, за да подобри ежедневното потребителско изживяване. Устройството е оборудвано и с батерия с капацитет 4250 mAh и 33 W бързо зареждащо зарядно устройство, което презарежда смартфона за нула време.

 

Xiaomi Pad 5

Сканирайте всички документи с 13-мегапикселова камера и споделяйте безпроблемно с колеги или съученици. Ако обичате да пишете на ръка, Xiaomi Smart Pen е само 12.2 грама и разполага с 240 Hz честота на дискретизация при докосване. Включва и удобни функции, като бутони за бързо записване на бележки, правене на екранни снимки или лесно превключване между химикалка и гума. 

Xiaomi Pad 5 притежава 11-инчов WQHD+ 120 Hz дисплей с Dolby Vision®. Дори при продължително гледане на любимите ви предавания вграденият режим Low Blue Light осигурява ясно, но безопасно и удобно изживяване. Насладете се на богат стерео звук с големите четириядрени високоговорители, които предлагат сила и отчетливост. В допълнение устройството има Dolby Atmos® потапящ звук за най-доброто изживяване с несравними детайли и дълбочина.

За да сте в крак с обучението, работата, забавленията и всичко, което се случва междувременно, Xiaomi Pad 5 е оборудван със 7-нанометров високопроизводителен Qualcomm® Snapdragon™ 860 процесор с максимум тактова честота до 2.96 GНz. И за да поддържа потребителите винаги свързани, Xiaomi Pad 5 идва с по-дълъг живот на батерията с капацитет от 8720 mAh.

 

Mi Smart Band 6 NFC

Още през март 2020 г. Xiaomi представи Mi Smart Band 6, която включва функцията SpO2, за да предостави на потребителите индикации за състоянието на дихателната система и други всеобхватни функции за проследяване на здравето, като например сън и проследяване на ниво на стрес, подобряване на дишането – за да помогне на потребителите да поемат контрол над цялостното си физическо и психическо здраве.

Сега, в сътрудничество с Mastercard, марка №1 в света на смарт гривните, връща любимата Mi Smart Band 6 в центъра на вниманието с акцент върху безконтактното плащане. С добавянето на напълно развитата функция NFC новата версия вече предлага бърз, сигурен и удобен начин за плащане. 

 

Mi Smart Projector 2

Освен Xiaomi Pad 5 и Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi пуска и изцяло нов продукт за  развлечение, част от смарт устройствата за дома – Mi Smart Projector 2. С резолюция 1920 x 1080 Full HD и в компактен размер, Mi Smart Projector 2 е удобно, преносимо, plug and play устройство, мечтано от много потребители. С Dolby Audio™ проекторът осигурява кристално чисто аудио качество с всички източници на звук.

Благодарение на многоъгълната автоматична корекция и автоматично фокусиране устройството може бързо да проектира идеално квадратен екран върху различни стени. Също така работи със сертифицирана система Android TV™ с вграден Google Assistant3, така че не само предоставя на потребителите безкрайно забавление, но също така предлага смарт гласови команди за смарт продуктите у дома.

 

Xiaomi Mesh System AX3000 (двоен пакет)

Проектиран да захранва цялостно смарт устройствата у дома, новата система Xiaomi Mesh System AX3000 предлага силно и надеждно покритие на двулентова Wi-Fi 6 мрежа до 4000 квадратни фута. Тя поддържа максимален брой от 254 устройства. Без значение колко устройства са свързани и работят, системата ще осигури оптимизирана ефективност на мрежата и намалена латентност с 1024QAM модулация, както и поддръжка на OFDMA и 2 x 2 MIMO технология.

Системата за интелигентна мрежа също поддържа автоматично превключване между различни мрежи, за да осигури безпроблемен роуминг, когато потребителите се движат в различни стаи. Устройството дори може да инициира процес на самовъзстановяване, за да реорганизира мрежата, когато дадено устройство е офлайн, за да предостави постоянна свързаност на потребителите с Wi-Fi 6.

 

Снимки: Xiaomi

Вижте още: Xiaomi иска да замени телефона ви с очила в стил Mission Impossible (ВИДЕО)