Трудният път от видеоигра до киносалон е запазена марка в опитите за екранизация на популярни заглавия и съдбата на Minecraft явно няма да е по-различна. Продукцията, наречена Minecraft: The Movie, не се очертава да завърши скоро, след като режисьорът на проекта изненадващо напусна.

Киноадаптацията бе разкрита още през 2014 г. от създателя на играта Маркус Першон, когато той обяви, че студиото Mojang ще си партнира с Warner Bros. Лентата бе насрочена за май 2019 г., но очевидно тази дата вече няма да бъде спазена. Най-новата информация сочи за това, че режисьорът и косценарист Роб Макелни е напуснал проекта.

Вместо това двойката Арън и Адам Ний е призвана да спаси филма. Двамата ще режисират, но и ще пренапишат сценария, което автоматично означава сериозно забавяне. Това е третият режисьорски опит от началото на продукцията, след като и оригиналният режисьор Шон Леви напусна през 2014 г. заради "творчески различия" с Warner Bros.

Не се знае дали това ще се отрази на участието на комедийната звезда Стийв Карел, за когото се спекулираше, че ще бъде в главната роля като гласа на персонажа Стийв. И да, аз също не знаех, че той си има име.

 

Тагове:
Още от Play