Несъмнено прави впечатление, че при премиерата на всяко ново поколение Gorilla Glass от Corning, Samsung неизменно е сред първите, които разчитат на най-иновативната защита на екрана на своите телефони. Серията Galaxy S22 дебютира за пръв път с Gorilla Glass Victus+ - традиция, спазвана от повечето флагманите на Samsung през предходните години.  

Сега не очакваме по-различно решение: предстоящата гама Galaxy S23, която се очаква да пристигне на събитието Unpacked 2023 на 1 февруари, ще се предлага с най-новото и най-здраво стъкло от Corning — Gorilla Glass Victus 2.

Преди броени дни Corning потвърди, че предстоящите водещи устройства на Samsung ще идват с Gorilla Glass Victus 2. Разкритието доказва, че технологията ще запази същата устойчивост на надраскване от сегашното поколение, като същевременно увеличава устойчивостта на падане, когато устройството ви се приземи върху грапави повърхности. Това означава, че вашият чисто нов смартфон ще може да издържи на значителни изпускания и повреди - един вид допълнителна защита от случайни повреди и ежедневно износване.

Той няма да бъде нечуплив - вероятно няма начин да постигнете този ефект, освен ако нямате работа с пластмасов дисплей. Но със сигурност изглежда, че Galaxy S23 ще бъде костелив орех. Това съобщение за пресата не потвърждава дали Victus 2 ще бъде включен както на гърба, така и на екрана, но ако Samsung следва същия дизайн като своята серия Galaxy S22, можете да очаквате защита от двете страни.

Ако Gorilla Glass Victus 2 наистина надминава своя предшественик, това със сигурност е обещаващо развитие. В собствените тестове на Corning компанията твърди, че нейното Gorilla Glass Victus 2 е издържало на падане до 1 метър върху грапави повърхности, подобни на бетон. Ще го опознаем по-добре, когато новите телефони бъдат обявени следващата седмица.

Снимка: Corning Gorilla Glass / YouTube

Виж още: Флагманите Galaxy S24 може да имат ексклузивни Snapdragon 8 чипове догодина