Какъв е най-добрият начин да представите на обществеността най-скъпите си флагмански телефони? Според Samsung това е да се съюзите с най-скъпоплатения YouTube потребител. Компанията си сътрудничи с Джими Доналдсън, професионално известен като MrBeast и най-подписваното лице в YouTube, за да покаже възможностите на Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Flip 5 и Galaxy Z Fold 5 за "начинаещи и професионални творци".

MrBeast ще използва Galaxy S23 Ultra като "официалната камера за влог на канала" и ще използва също така Z Fold 5 и Z Flip 5. Като причина за сътрудничеството Samsung изтъква "лекотата на използване, дългия живот на батерията, висококачествените възможности за заснемане на видео и уникалните форм-фактори" на своите смартфони и тези телефони ще се виждат във видеоклиповете, а вероятно ще се използват и за запис и редактиране на някои от тях.

Първият видеоклип, създаден в резултат на това партньорство, беше пуснат онлайн на 16 септември и показва как MrBeast и екипът му карат или се возят в различни автомобили с все по-скъпи цени, включително един, който струва цели 100 милиона долара. Има също водороден автомобил за 2 млн. долара и автомобил, който "лети"; на практика това са 16 минути разходки с някои от най-безумните автомобили, на които би завидял дори Дом Торето от "Бързи и яростни", като в тях се вмъкват и няколко секунди за популяризиране на телефоните.

Подходът на Samsung не е чужд на идеята да харчи тонове пари за маркетинговите си кампании и това партньорство с MrBeast вероятно ще донесе на компанията солидна възвръщаемост на инвестициите, особено в Съединените щати, откъдето каналът получава голяма част от зрителите си. Но ако сте мислили да си вземете Galaxy S23 Ultra, може би няма да искате да чакате повече видеоклипове на MrBeast, ако искате да се възползвате от невероятната сделка на Samsung, която може да ви донесе до 750 долара кредит за замяна.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung вече си подсигури името Galaxy S25 за следващия флагман