Nintendo Switch има заслуга за повторното разпалване на пазара на преносими конзоли за игри, а Steam Deck има заслуга за повишаване на качеството на изживяването и превръщането му в сравнимо с традиционните игри за конзоли и компютри. Устройства като ASUS ROG Ally възприеха идеята и я реализираха. Lenovo иска да се включи в играта, тъй като вече се появиха снимки на тяхната портативна игрова конзола - Lenovo Legion Go.

WindowsReport разполага с изтекли изображения на портативната игрова конзола Lenovo Legion Go. Въз основа на тези изтекли изображения изглежда, че Lenovo взема някои от най-добрите части на Switch и Steam Deck и ги обединява в едно устройство.

На пръв поглед Lenovo Legion Go изглежда доста обикновен, с логични прилики със Steam Deck и ROG Ally. Но на едно от изображенията се вижда как страничните контролери могат да се свалят от основното тяло на портативната конзола, както това става при Nintendo Switch.

На десния контролер има и тракпад, който би трябвало да улесни навигацията в конзолата. На двата контролера има и множество допълнителни бутони, включително обичайните бутони за рамо и няколко бутона за захващане. Виждаме дори колело за превъртане от вътрешната страна на десния контролер.

В съчетание със стойка за дисплея получавате солидна портативна конзола, идеална за игра от разстояние. Твърди се също, че сензорният екран е с размер 8 инча, така че няма да се затруднявате да виждате символите на екрана.

Що се отнася до другите му спецификации, докладът предполага, че Lenovo Legion Go работи с Windows 11. Възможно е да се предлага с новите процесори Phoenix на AMD. Виждаме няколко големи вентилационни отвора в горната и задната част на устройството, като всичко това предполага, че на него би трябвало да можете да играете игри от висок клас.

Конзолата може да има и два порта USB-C (един отгоре и един отдолу), слот за microSD и физически бутони за захранване и управление на силата на звука. Дебелината на устройството подсказва за солидна батерия, въпреки че все още не са изтекли спецификации за капацитета ѝ.

Няма повече информация за това дали и кога Lenovo планира да пусне на пазара това устройство и колко може да струва то. Но изображенията изглеждат доста добре и с нетърпение очакваме да видим как устройството ще се конкурира с такива устройства като ROG Ally и Steam Deck за игри.

Снимка: WindowsReport

Виж още: Кое печели повече - продуктите или услугите на Apple?

 

Тагове: